10. december 2011

Frøsåning af Campanula

Klokkeblomst.

Den findes i et væld af sorter, højder og farver. Fælles for dem alle er, at de sætter i tusindvis af bitte små frø. Den er nem at få til at spire. Problemet kunne dog være at få den videre her fra og ud i haven.  Så ikke før lidt ind i april, da den spirer allerede efter 7 dage, og for tidlig såede frø giver som sagt lange og ranglede planter. Frøene sås med let hånd. Altså, du drysser frøene ud på overfladen af fugtig priklejord, på samme måde som med saltet på ægget! Herefter drysser du et tyndt lag siet priklejord over frøene. Dæk potten med gennemsigtig film, som fjernes så snart de begynder at spirer.


Brug undervanding, da spirene er meget skrøbelige og kan vælte ved vanding fra oven. Jeg sår helst i små potter, sætter et konserveslåg eller andet under, som jeg kan vande i.
At prikle Klokkeblomst er en smule omstændigt. Jeg prikler ”totter” for det er en næsten umulig opgave at prikle denne plante enkeltvis.


Når planten er vokset til, som regelen ud på sommeren, plantes den ud i bede og holdes fugtig. De fleste Klokkeblomster vil først blomstrer året efter frø såning.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar