29. oktober 2013

Frøsåning og dyrkning af Malva sylvestris – Katost.


Malva sylvestris betragtes af nogle om ukrudt. Så vil jeg være så fræk at påstå det er fordi de ikke er klar over alle dens egenskaber.
Malva sylvestris er brugt i urtemedicin, og ekstrakt af planten har mange helbredende egenskaber. Antioxidanter er blot en enkelt.
Blomster og friske frø kan tilsættes salat, eller spises på turen rundt i haven. Friske grønne frø er sprøde, og har en dejlig nøddeagtig smag. Malva sylvestris er en af de sidste blomster du siger farvel til, inden blomster showet lukker ned i efteråret. Den blomstrer nemlig helt frem til frosten.


Hvornår sås Malva sylvestris?


Har du Malva sylvestris i haven vil den frøså sig selv. Har du den ikke i haven kan du finde den i naturen, og i efteråret grave små planter op og indføre i haven. Alternativt kan du så frøene enten sidst på sommeren, og plante ud i efteråret. Har du ikke nået ovenstående, sås frøene i lun vinduskarm fra marts/april og plantes ud i foråret.

 Hvor trives Malva Sylvestris?

Plant i sol til halvskygge. Gerne i grupper, da den har meget bladgrønt og mange små blomster på størrelse med en 5 krone. Mange planter giver mulighed for at plukke og spise af planten.

Hvor købes malva Sylvestris?


I min web shop kan du købe frø af rødlilla Katost og 'Zebrina'.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar